70 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 7-8-9-10 JUNI

Zinny Zan bemöter Tim Sköld

På prenumerantsidorna i SRM #100 pratar Tim Sköld om det sedan länge nedlagda bandet Shotgun Messhiah och dess sångare Zinny Zan. Zinny Zan, eller Bo Stagman som han egentligen heter, vill ge sin syn på saken och har skrivit följande text:


Tim har haft en bra karriär och både producerat och varit medlem i Marilyn Mansons band (ett av de större metal/rockbanden under en tid). Jag förstår inte varför han inte kan vara nöjd med det?

Istället går han ut med direkta lögner om att han fixade Kingpin/Shotgun Messiahs skivkontrakt och också Advokat.

Det är absolut en osanning då det var Jag som fixade allt detta utan hans medhjälp på något sätt. Detta finns det såväl dokumenterad bevisning på och mängder av vittnen:
 
Jag var 1987 i L.A. tillsammans med Stixx (trummis) för att just ordna ett skivkontrakt till Kingpin som var vårt namn då. Varken Harry eller Tim kunde åka på grund av att de inte hade några pengar eller jobb.
 
1. Jag bor i L.A. hos min gamla trummis från New York tiden där jag bodde innan, Ronnie Taz hette han, han hade flyttat från N.Y. och vart nu bosatt i L.A. och arbetade på Relativity Records! Han var den som tog med sig skivan till Relativity för att hjälpa mig.
 
2. Jag hade i flera dagar gått runt till flera skivbolag utan advokat, några släppte in mig men några gjorde det absolut inte utan appointment eller en advokat.

Efter några dagar så tar jag en helkväll med min då gamla vän Sam Yaffa (tidigare Hanoi Rocks men då spelandes i Jet Boy).Han ringer sin manager och frågar om en bra advokat som skulle kunna hjälpa mig. Sammys manager ger mig namnet David Codikow som också då representerade Andy McCoy, också han en gammal vän från Hanoi.

Jag och Trummisen Stixx åkte direkt till hans kontor på Rodeo drive i Beverly Hills för ett första möte. Vi ringde sedan Tim O Harry och meddelade att advokat var fixad och att Jag träffat flera skivbolag och att vi gett dessa kontakter till vår nyblivne advokat.
 
Med detta fixat så åkte vi sedan hem tillbaka till Sverige.

Det som sedan skedde var att Vi hade nattliga förhandlingar (på grund av tidsskillnaden mellan L.A. och Sverige) med advokat och med skivbolag. Dessa förhandlingar sköttes i början från Kingpins/Shotguns sida av mig, Harry och Tim. Tim blev tidigt tvingad av vår egen advokat att hoppa ur dessa möten då han inte tillförde ett skit utan bara rörde till allt.
 
Därför så fick Harry och Jag fortsätta och Harry tog på sig uppgiften att meddela Tim och Stixx vad som sagts efter varje nattliga möte, detta för att de alla bodde i Skövde. Skivkontraktet och överlämnandet av bandet Kingpin/Shotgun från Torgny Söderbergs Big Bag och till Relativity skedde senare här i Sverige mellan Big Bag Records (Torgny Söderberg) och Relativity Records Cliff Cultreri och inte i USA. Peer Southern Music fanns också med vid signingen av kontraktet här i Sverige.
 
Allt detta skedde INNAN Tim o Harry åkte över till USA! De åkte mycket riktigt 2 månader före Stixx och mig efter att signingen var klar men det var bara för att vi redan varit där och Tim o Harry ville själva åka dit för att se om de kunde tänka sig att bo där. Vad Tim fixade var vårt boende i Hollywood en nedgången villa på 1137 North Fuller Avenue som gick under öknamnet Hell House, Tack Tim för din enorma insats!

Summa: Skivkontrakt och advokat och skivbolag fanns påskrivet och klart innan Tim eller Harry någonsin satt sin fot i Los Angeles.
Detta finns det daterade kontrakt bevis på, även debiterade kostnader från advokat Codikow & Leventhal som är daterade långt innan Tim satt sin fot i USA då våra förhandlingar pågick i över 6 månader.
 
Så Tim sorry men när advokat och skivkontraktskontakter säkrades för Shotgun Messiah så var det Stixx och Jag i L.A. som ordnade det då du under samma tid satt kvar i Skövde. Det är sanningen ingenting annat!

/Zinny Zan

Facebook       Twitter       Spotify        YouTube       Instagram

 
Skickar
 
Formuläret skickades