70 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 7-8-9-10 JUNI

Vad är Sweden Rock Festival?

SRF_publik_035_2.jpg


Sweden Rock Festival är en rockfestival utanför Sölvesborg i Blekinge i södra Sverige. Tanken med Sweden Rock är att erbjuda publiken den bästa möjliga mixen av klassisk rock, hårdrock, metal, blues och relaterade genrer. Vi lägger stor vikt vid helhetsupplevelsen för våra gäster och har som målsättning att varje år ge våra gäster en ännu bekvämare och bättre festivalvistelse än året innan. 


Vi vill inte bara presentera den bästa musiken i världen för vår publik, utan även skapa ett fantastiskt festivalområde med högsta möjliga nivå på service och trivsel. Vi jobbar till exempel hårt för att matutbudet ska vara stort medan köer och trängsel hålls till ett minimum. Vi tycker att ett festivalområde ska ha välstädade, vattenspolande toaletter istället för överfulla bajamajor. Vi har fem scener så att artisterna kan få gott om speltid och det samtidigt alltid ska finnas valmöjligheter för våra gäster. Medan andra festivaler städar efter genomfört evenemang har vi 200 personer som kontinuerligt ser till att våra gäster kan sitta i våra grässlänter under alla fyra festivaldagar. Och så vidare.

Med åren har vi byggt upp en organisation av människor som brinner för musiken, kan festivalen utan och innan och är experter inom sina respektive områden. Det har gjort att Sweden Rock Festival har blivit känd som en av världens mest välorganiserade rockfestivaler. Tack vare vår fantastiska publik har festivalen också blivit känd som ett oerhört lugnt, familjevänligt och gemytligt arrangemang. Den speciella, vänskapliga atmosfären ses av många som festivalens främsta signum.

Sweden Rock Festival är kort och gott en plats där du inte ska behöva bry dig om annat än att slappna av och ha kul.

 

Välkommen till Sweden Rock Festival 8-9-10-11 juni 2016!En kort historik
Fröet till det som idag är en av världens mest välrenommerade rockfestivaler såddes 1992, då under namnet Sommarfestivalen i Olofström. Tanken var att bjuda publiken på klassisk rock, hårdrock, folkmusik, visor, blues och annan musik som var tämligen ovanlig på svenska festivaler på den tiden, och det första året spelade bland andra Nazareth och Wishbone Ash. 

Festivalen flyttade året därpå till Karlshamn och bytte då namn till Karlshamn Rock Festival. Under åren i Karlshamn 1993-1997 blev festivalen sakta men säkert en mer renodlad rockfestival istället för, som fallet var från början, en blandning av väldigt många musikgenrer. Band som Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath (med Tony Martin på sång), Bachman Turner Overdrive och Fleetwood Mac spelade alla i Karlshamn under dessa år.

1998, då festivalen hade vuxit ur kostymen i Folkets Park i Karlshamn, flyttades den till Sölvesborgs kommun och samma stora fält i den lilla byn Norje där festivalen fortfarande ligger idag. Namnet Karlshamn Rock Festival behölls tills vidare och premiäråret i Norje bjöd på band som Blue Öyster Cult, Status Quo, Simple Minds (!) och Dee Snider.

1999 ändrades namnet till Sweden Rock Festival. Fokuset på hårdrock blev ännu tydligare, med bland andra Manowar, Mercyful Fate och Motörhead i startfältet.

 

2001 fick festivalen ny ledning och sedan dess har festivalen sakta men säkert ökat i volym (sedan 2010 har vi dock en maxgräns på 33 000 besökare för att komforten inte ska bli lidande). Idag är Sweden Rock en av de mest berömda rock- och metalfestivalerna i världen med 33000 besökare från över 50 olika länder varje år. Band och artister som Kiss, Black Sabbath, Guns n' Roses, Rush, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Accept, Alice Cooper, Soundgarden, Mötley Crüe, Scorpions, Volbeat, ZZ Top, Sabaton, In Flames med flera har alla spelat hos oss genom åren.

 

Facebook       Twitter       Spotify        YouTube       Instagram

 
Skickar
 
Formuläret skickades