75 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 7-8-9-10 JUNI

FAQ

Var ligger festivalen?
Svar: Festivalen ligger i Sölvesborgs kommun i Blekinge, södra Sverige. Festivalområdet ligger ute vid havet vid den lilla byn Norje. Avstånd till Kristianstad: 4 mil, till Malmö: 13 mil.


Kan jag betala med kort på området ?
Svar: På vissa ställen inne på området kan du betala med kort, dock inte i barerna. Det finns två bankomater inne på festivalområdet och en utanför.

Hur tar jag mig till festivalen?
Svar: Åker du tåg är närmaste station Sölvesborg. Därifrån går det festivalbussar frekvent ut till festivalområdet. Vill du flyga rekommenderar vi Ronneby flygplats. Därifrån tar du buss till Ronneby och sen tåg till Sölvesborg. Det finns även många bussbolag som kör resor från hela Sverige (och även andra länder). Denna information hittar du på vår hemsida). Har du egen båt brukar det finnas båtplats att hyra på Norje Båtklubb. Kommer du med bil så finns det flera stora parkeringsplatser precis söder om festivalområdet. Om du kommer med flyg till Köpenhamn så tar du "Öresundståget" direkt från flygplatsen till Sölvesborg. Denna resa tar knappt 2 timmar.

Vad händer om jag köper en biljett i andrahand på t.ex. Blocket och den visar sig vara falsk?
Svar: Det är på eget ansvar du köper en biljett i andra hand. Du kan dock få hjälp genom att låta köpet gå genom Tickster Resale. Mer information om detta hittar du på: https://resale.tickster.com/

Var kan jag bo under festivalen?
Svar: Det finns många campingplatser runt om festivalområdet som drivs i privat regi. Den största, "Rockcampen", är endast för tält och går ej att förboka. Där finns dock alltid plats och ligger bara 50 meter från stora entrén. Det finns även flera campingar inom en kilometers avstånd där du också kan boka plats för husvagn/husbil. Länkar till dessa finns på vår hemsida. Stugor brukar det finnas att boka, ofta på nätet genom blocket.se. Vill du bo på hotell eller annat boende med tak över huvudet så kontakta vår officiella samarbetspartner: http://boka.swedenrock.com/sv/boende

Finns det någon möjlighet att få träffa artisterna?
Svar: Varje år brukar många band ha officiella signeringar och ibland kör vi även tävlingar på vår hemsida där man kan vinna meet & greet med vissa band så håll ögonen öppna.

Om jag har köpt en biljett och inte kan eller vill åka, får jag igen mina pengar då?
Svar: Nej, vi betalar bara tillbaka pengar om hela evenemanget ställs in.

Hur tar ni in funktionärer/volontärer?

Svar: Vi rekryterar all vår tillfälliga personal via lokala och regionala föreningar.

 

Får jag ta med mig kamera in på festivalområdet?
Svar: Ja det får du. Alla typer av kameror är OK. Även kameror med filmmöjligheter.

Finns det saker som jag inte får ta med mig in på området?
Svar: Ja, du får inte ta med dig alkohol i någon form, flaggor är inte tillåtna liksom paraplyer. Du får ta med en tom petflaska om det inte finns kork på den. Finns vatten att fylla i den inne på området. Självklart får du heller inte ta in någon typ av vapen, vassa föremål eller glasflaskor. Är det något du är osäker på som du vill/behöver ta med in på området, så ring med oss och kolla först!

Finns det läkare på plats om något skulle hända?
Svar: Ja vi har både läkare, tandläkare och sjukvårdspersonal på plats under hela festivalen.

Får jag ta med sitt husdjur in på festivalområdet?
Svar: Nej, inte under några omständigheter!

 

Kan jag köpa hörselskydd på festivalen?
Öronproppar och musikproppar finns på området. Vänd dig till Killnoise i lila/rosa kläder." Läs mer om Killnoise och deras produkter här: killnoise.com

Finns det någon möjlighet att förvara grejer på festivalområdet?

Svar: Ja, det finns skåp att hyra vid huvudentrén.

 

Har ni någon åldersgräns?
Ja, barn under 3 år får inte komma in på området, detta pga de höga ljudvolymerna. Barn mellan 3 och 12 år kommer in gratis tillsammans med målsman, men måste ha på sig riktiga öronkåpor under konserterna.
Kåpor finns att köpa i biljettombytet för en liten peng. Om barn påträffas utan kåpor och på begäran från våra ljudvärdar inte tar dem på sig så kan både barnet och deras målsman bli avhysta från området.
  
Hur köper jag biljetter?
Biljetterna köper du via vår hemsida: www.swedenrock.com. Du betalar enkelt med kredit eller bankkort och får ett mail med din biljett som du själv skriver ut. Tänk på att biljetten är en värdehandling. Om du inte har kredit eller bankkort så kan du ringa till Ticksters kundtjänst så hjälper de dig med ditt köp. Telefonnummer till Ticksters kundtjänst: 0771-47 70 70

Viktigt angående ljudnivån

Barn som fyllt 3 men ännu inte fyllt 13 år går in gratis i målsmans sällskap. Barn under 3 år får inte tas med in på festivalområdet.  På festivalområdet förekommer höga ljudvolymer och barns hörsel är känsligare än vuxnas. Därför måste alla som ännu inte fyllt 13 år använda hörselkåpor under alla konserter på festivalområdet. Öronproppar räcker inte. Hörselkåpor av god kvalitet säljs till kraftigt reducerat pris  i biljettombytet, men det går även bra att använda medhavda kåpor. Ingen under 13 kommer att släppas in på festivalområdet utan hörselkåpor. Målsman ansvarar för att medföljande barn under 13 år använder kåporna inne på festivalområdet. Målsman som trots tillsägelse undlåter att se till att sitt barn använder kåpor under konsert kommer att avvisas från området tillsammans med barnet.

Facebook       Twitter       Spotify        YouTube       Instagram

 
Skickar
 
Formuläret skickades